KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

İSEDAK Ekonomi Zirvesi Sona Erdi

09.11.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
İSEDAK Ekonomi Zirvesi Sona Erdi

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başkanlığını yaptığı İSEDAK’ın 25’inci toplantısı çerçevesinde gerçekleştirilen Ekonomi Zirvesi’nin kapanışında bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül konuşmasında, üye ülkeler arasındaki ekonomik ve ticari bağların güçlendirilmesi ile kalkınma ve ortak refah için iş birliğini geliştirme amacını taşıyan İSEDAK’ın başarısındaki temel etkenin, üye ülkelerin, İKÖ Genel Sekreterliği’nin ve İKÖ Kuruluşlarının sağladıkları katkıların devamlılığı olduğunu vurgulayarak, önümüzdeki dönemde İSEDAK’ın, çalışmalarını küresel gelişmeler ışığında ve üye ülkelerin değişen ihtiyaçları doğrultusunda daha da ileri noktalara taşıyacağına olan inancını dile getirdi.

 

 

“İstanbul Bildirisi, Ekonomik ve Ticari İş Birliğinin Geliştirilmesine Katkıda Bulunacak”

Türkiye’nin, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da, İSEDAK çerçevesinde yürütülen tüm iş birliği çabalarına gerekli desteği sağlamaya ve ortak sorunları diğer küresel platformlara taşımaya devam edeceğini aktaran Cumhurbaşkanı Gül, kabul edilen İstanbul Bildirisi’nin, ülkeler arasındaki ekonomik ve ticari iş birliğinin 21. yüzyılın yeni sınamalarını karşılayacak şekilde, halkların yararı ve sürdürülebilir bir kalkınma için daha da geliştirilmesine katkıda bulunması temennisini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül konuşmasını, İSEDAK çalışmalarına destek veren Devlet ve Hükümet Başkanları ile temsilcilerine ve Zirve Toplantısı’nın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek tamamladı.

Zirveye Katılanlar

İSEDAK Ekonomi Zirvesine, Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad, Bangladeş Cumhurbaşkanı Zillur Rahman, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esed, Sierra Leone Devlet Başkanı Ernest Bai Koroma, Somali Cumhurbaşkanı Sharif Sheikh Ahmet, Gine Bissau Cumhurbaşkanı Malam Bacai Sanha, Katar Emiri Şeyh Hamad bin Khalifa Al Thani, Komorlar Birliği Cumhurbaşkanı Ahmed Abdallah Mohamed Sambi, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Kurmanbek Bakiyev ve Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El Ahmed Cabir El Sabah katıldı.

Zirveye ayrıca, Bahreyn, Irak ve Gambiya Cumhurbaşkanı Yardımcısı düzeyinde; Ürdün, BAE, Tacikistan, Gine, Filistin ve Moritanya Başbakan düzeyinde; Azerbaycan, Kazakistan ve Malezya Başbakan Yardımcısı düzeyinde; Uganda, Pakistan, Türkmenistan, Çad, Tunus, Cezayir, Suudi Arabistan, Senegal, Sudan, Oman, Kamerun Lübnan, Fas, Mısır, Mozambik, Nijerya, Yemen ve Cibuti Bakan düzeyinde katılım gösterdi.

Diğer taraftan, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Zeljko Komsiç, Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Haris Slajdzic, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Rusya Federasyonu İKÖ nezdindeki Daimi Temsilcisi K.Ş. İshakov’da zirvede gözlemci sıfatı ile bulundu.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı