KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"İş Birliğimizi,İslam Medeniyetinin Güzel Örneklerini Dünyaya Sunacak Şekilde Geliştirmeliyiz"

09.11.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


İslam Konferansı Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK) 25. toplantısı çerçevesinde İstanbul'da gerçekleştirilen İSEDAK Ekonomi Zirvesine katılan konukları toplantı salonuna gelişlerinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz karşıladı.

 

             

             

             

       

 

“İSEDAK, İKÖ’nin Oluşturduğu En Önemli Ekonomik Yapılardan Biri”

İSEDAK Ekonomi Zirvesi, Cumhurbaşkanı Gül’ün açılış konuşmasıyla başladı.

Cumhurbaşkanı Gül açılış konuşmasında, İslam ülkeleri arasındaki dostluk ve kardeşliğin en üst düzeyde simgesi olan İslam Konferansı Örgütü’nün de bu yıl 40. kuruluş yıl dönümü olduğunu hatırlattı. Cumhurbaşkanı Gül, İKÖ’nün bugüne kadar kaydettiği başarılar arasında, üye ülkeler arasındaki ekonomik ve ticari bağların güçlendirilmesi ile kalkınma ve ortak refah için sürdürülen iş birliği gayretlerinin de önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

“İSEDAK’ın 25’inci Yıl Dönümü, Yeni ve Daha Aktif Bir Dönemin Başlangıcı Olacak”

Kuruluşundan bu yana İKÖ’nün bu kapsamda bir dizi önemli ekonomik yapı oluşturduğunu, bunların başında başkanlığını onurla yürüttüğü İSEDAK’ın geldiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, “İSEDAK, sizlerin de değerli katkılarıyla, çalışmalarını 25 yıldır başarıyla ve istikrarla sürdürmektedir. Tüm İslam ülkeleri için önemli bir iş birliği platformu olan İSEDAK önümüzdeki dönemde bu özelliğini güçlendirerek devam ettirecektir. Bu yılki İSEDAK Toplantımızı, 25’inci yıl dönümü nedeniyle siz saygıdeğer Devlet ve Hükümet Başkanlarının katılımıyla bir Ekonomi Zirvesi’yle taçlandırmamız gurur ve şevk vericidir” dedi.

“İSEDAK, Üye Ülkelerin Potansiyellerini Hayata Geçirecek Birçok Projeye Öncülük Etti”

Cumhurbaşkanı Gül, İSEDAK’ın amacının, üye ülkeler arasındaki ekonomik ve ticari iş birliğini geliştirmek, dayanışmayı arttırmak ve bunun için gerekli altyapıyı oluşturmak olduğunu, bu amaç doğrultusunda İSEDAK’ın kuruluşundan bugüne, üye ülkelerin potansiyellerini hayata geçirecek birçok projeye öncülük ettiğini ifade etti.

“Gıda ve finansal kriz, iklim değişikliği gibi küresel sorunlarla mücadele konusunda ortak hareket etmenin zorunlu hale geldiği günümüzde, İSEDAK iş birliğini, İslam medeniyetinin güzel örneklerini ve özündeki barışçıl mesajlarını dünyaya sunacak şekilde geliştirmeliyiz. Bu çerçevede, İSEDAK’ın yirmi beşinci yıl dönümünün, bizim için yeni ve daha aktif bir dönemin başlangıcı olacağına inancım tamdır” diyen Cumhurbaşkanı Gül, İSEDAK’ın bugünlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı