KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Azerbaycan ile Türkiye Tek Millet"

22.10.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye - Azerbaycan kardeşliğini zedeleyecek davranışlardan herkesin kaçınması uyarısında bulundu.

"Türkiye - Azerbaycan Kardeşliğini Zedeleyecek Davranışlardan Herkes Kaçınmalı"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde "Bayrak Krizi'nin" gündeme gelip gelmediğine ilişkin soruya, Cumhurbaşkanı Gül, ülkemizin Kafkaslarda huzuru, güvenliği ve iş birliğini çok önemsediğini belirterek, bölgedeki sorunlardan birinin Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi olduğu, diğer tarafından da Ermenistan - Azerbaycan arasındaki ilişkiler ile Gürcistan'ın meseleleri bulunduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, Kafkaslarda huzur olursa kan ve gözyaşının biteceği ve daha çok iş birliği ve refah olacağının altını çizerek, yapılan çalışmaların da bu yönde olduğunu aktardı.

"Herkesi Dikkatli Olmaya Davet Ediyorum"

Azerbaycan ile Türkiye'nin tek millet olduğunu vurgulayarak, bu çerçeve içerisinde yanlış anlamalara, kardeşliğimize zedeleyecek davranışlara hiç kimsenin gitmemesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, "Bazen bu zor dönemlerden geçilirken, duygusallıklar, yanlış anlamalar oluyor. Sayın Aliyev ile uzun bir telefon görüşmesi yaptım ve bütün bu konuları çok geniş bir şekilde ele aldık ve karşılıklı birbirimize olan güvenimizi teyit ettik. Bugün de Sayın Dışişleri Bakanı'nı kabul edecek, o daha geniş bir şekilde kendisine bilgi aktaracaktır. Bundan bir iki hafta önce de Nahçıvan'da, Nahçıvan Azerbaycan'ın özerk bir bölgesidir, Azerbaycan toprağıdır. Nahçıvan'a giden ilk cumhurbaşkanıyım. Sayın Nazarbayev de oradaydı. Orada da bu konuları tekrar hem kendi aramızda, hem de çok taraflı olarak görüştük. Herkesi bu konuda dikkatli olmaya davet ederim açıkçası. Çünkü bu kardeşliği zedeleyecek davranışlardan herkesin kaçınması gerekir. Bu arada çeşitli sebeplerden dolayı bilerek veya bilmeyerek, kardeşliğimizi zedelemek isteyenler olabilir, bunlara karşı da hepimizin dikkatli olunması gerekir" şeklinde konuştu.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı