KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Çek Cumhuriyeti AB İçinde Türkiye'yi En İyi Anlayan Ülkelerden Biri"

19.10.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Gül, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun resmî konuğu olarak Ankara'da bulunan Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Jan Kohout ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Kohout kabul sırasında, Cumhurbaşkanı Gül'e dışişleri bakanlığında yaptıkları görüşmeler hakkında bilgi sundu. Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Kohout, Türkiye ile Çek Cumhuriyeti arasında hiçbir sorunun bulunmadığını, iki ülke ilişkilerinin daha ileri nasıl taşınacağını görüştüklerini ifade etti. Türkiye'nin AB üyeliğine, Çek Cumhuriyeti'nin desteğini teyit eden Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Kohout, Lizbon Antlaşması'nın Çek Cumhuriyeti'nde onaylanmasına ilişkin gelişmeler hakkında da bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Gül de, bu yıl içinde biri resmî olmak üzere iki defa Çek Cumhuriyeti'ni ziyaret ettiğini belirterek, Çek Cumhuriyeti'nin başarılı AB dönem başkanlığını kutladı. Çek Cumhuriyeti'nin AB içinde Türkiye'yi en iyi anlayan ülkelerden biri olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, ilişkilerimizi her alanda geliştirme irademizi teyit etti. Cumhurbaşkanı Gül, Çek Cumhuriyeti ziyaretleri sırasında Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus'un da katılımıyla Prag'da düzenlenen iş konseyi toplantısının, ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesine önemli katkı sağladığını kaydetti.

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı