KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Kafkasya'da Yeni Bir Dönem Başladı"

16.10.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Gül, İsrail ile ilişkilerin son iki haftadır gerginleştiğini söyleyen ve bu konudaki görüşlerini soran bir gazeteciye cevaben, hükümetin bu konuları dikkatli şekilde götüreceğini, Türkiye'nin Orta Doğu'da hem İsrail hem de diğer ülkelerle iyi ilişkiler içinde olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, zaman zaman bu tip şeylerin olabileceğini, ancak bunların ilişkilerin özüne zarar vermeyeceğini belirtti.

"Türkiye'nin AB ile İlişkileri Devlet Politikasıdır"

Cumhurbaşkanı Gül, AB ilerleme raporu ile ilgili değerlendirmelerini soran bir basın mensubuna cevaben, Türkiye'nin AB ile ilişkilerinin devlet politikası ve partiler üstü bir konu olduğunu aktardı. Bu konu ile ilgili gerek hükümet, gerek parlamento ve gerekse siyasi partilerin elinden geleni yaptığını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, "Müzakereye başlamış bir ülke olarak görevimiz; AB Müktesebatını ülkemizde geçerli kılmak. Yani, Avrupa standartlarını, birlik standartlarını Türkiye'de geçerli kılmaktır. Bu yönde de güçlü çalışmalar vardır. Bu çalışmaların daha ileri düzeye gitmesi konusundaki görüşlerimi de TBMM açış konuşmasında ortaya koydum. İlerleme, genişleme raporları bunlar bir fotoğraf çekmedir aslında. Bununla ilgili de Dışişleri Bakanlığı bir açıklamada bulundu. Bu Türkiye'nin, hepimizin görüşüdür" dedi.

"Yıllardır İhmal Edilen Problemler En Üst Seviyede Ele Alınıyor"

Cumhurbaşkanı Gül, Ermenistan ile başlayan süreçte bundan sonraki muhtemel gelişmelere ilişkin soruya da, Türkiye'nin Kafkaslara ve bütün komşularına verdiği öneme işaret ederek, Türkiye-Ermenistan ilişkilerinde bir normalleşme sürecinin yaşandığını ve bu sürecin dikkatli bir şekilde devam edeceğini ümit ettiğini belirtti.

Türkiye'nin, sadece iki ülkeyi ilgilendiren konuların değil, bütün Kafkasların istikrarına önem verdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, Kafkaslarla ilgili en önemli meselelerin Ermenistan-Azerbaycan ve Rusya-Gürcistan arasındaki meseleler olduğuna dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin, sorunların çözümü için Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu'nun kurulmasını teklif ettiğini söyledi ve "Kafkasya'da yeni bir dönem başlamıştır. Yıllardır ihmal edilen önemli problemler, donmuş problemler bu sayede en üst seviyede ele alınmıştır" dedi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı