KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül'ün Türk Dili Konuşan Ülkeler Zirvesi Temasları

02.10.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Türk Dili Konuşan Ülkeler Devlet Başkanları Zirvesi`ne katılmak üzere gittiği Nahçıvan`daki temasları sürüyor.

Cumhurbaşkanı Gül, ilkgün temasları çerçevesinde Kırgızistan Cumhurbaşkanı Kurmanbek Bakiyev ve Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ile ayrı ayrı görüştü.

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Kurmanbek Bakiyev ile Nahçıvan’daki Haydar Aliyev Anıtı’nı ziyaret etti.

Anıta çelenk bırakmalarının ardından Haydar Aliyev Müzesi’ni gezen cumhurbaşkanları, Nahçıvan’daki en önemli tarihî eserlerden biri olan, 12. yüzyılda yapılmış Mümine Hatun Türbesi’ne giderek incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanları ziyaretlerin ardından Haydar Aliyev Sarayı’nda zirve dolayısıyla verilen konseri izledi.

Cumhurbaşkanı Gül konserin ardından, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Bakiyev ile Haydar Aliyev Sarayı`nda akşam yemeğine katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, Nahçıvan temaslarının ikinci gününde ilk olarak Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile bir araya geldi.

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı