KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Çek Cumhuriyeti'nden Döndü

30.04.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus'un davetlisi olarak Çek Cumhuriyeti'ne gerçekleştirdiği resmî ziyareti tamamlayarak Ankara'ya döndü.

Cumhurbaşkanı Gül'ü 29 Nisan Perşembe günü Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Çek Cumhurbaşkanı Klaus, törenle karşıladı. Millî marşların dinlenmesinin ardından, her iki cumhurbaşkanı baş başa görüştü. Cumhurbaşkanı Gül ve Çek Cumhurbaşkanı Klaus, heyetler arası görüşmelere başkanlık etti ve ortak basın toplantısı düzenledi.

Önce Temsilciler Meclisi'nde Çek Temsilciler Meclisi Başkanı Miloslav Vlec, daha sonra da Eski Belediye Meclisi'nde Prag Belediye Başkanı Pavel Ben ile görüşen Cumhurbaşkanı Gül'e burada Prag şehrinin altın anahtarı hediye edildi. Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Vaclac Klaus'un, onuruna verdiği resmî akşam yemeğine katıldı.

Prag temaslarının ikinci gününde ise ilk olarak Emauzy Anıtı'na çelenk koyan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nda gerçekleştirilen Türk-Çek İş Konseyi Toplantısı'na ve Çek Başbakanı Topolanek'in Liechtenstein Sarayı'nda onuruna verdiği öğle yemeğine katıldı.

Ziyaret sırasında, 1992 tarihli Yatırımların Karşılıklı Korunması ve Teşviki Anlaşması'nın yeni ihtiyaçlara göre tadil edilmiş metni imzalandı.

 

             

             

             

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı