KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül 5. Dünya Su Forumu İçin İstanbul'da

14.03.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül 5. Dünya Su Forumu İçin İstanbul'da


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ülkemizin ev sahipliğinde düzenlenecek olan 5. Dünya Su Forumu için İstanbul'da.

Su ile ilgili uluslararası düzeyde en önemli ve kapsamlı toplantı olan Dünya Su Forumu bu yıl 16-22 Mart tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Forum Kapsamında Mini Zirve

Cumhurbaşkanı Gül, 16 Mart Pazartesi günü 5. Dünya Su Forumu'nun açılış oturumuna ve Forum kapsamında düzenlenecek sınırlı katılımlı Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılacak.

Diğer taraftan, Forum tarihinde ilk kez bir Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi düzenlenecek olması, 5. Dünya Su Forumu'nun getirdiği en önemli yeniliklerden biri olarak değerlendiriliyor.

Söz konusu zirve ile Forum'a daha büyük görünürlük kazandırmak ve insanlığın ortak geleceğini ilgilendiren su konusuna verilen siyasi önem ve önceliği en üst düzeyde teyit etmek amaçlanıyor.

Forumun Ana Teması, "Farklılıkların Suda Yakınlaşması"

"Farklılıkların Suda Yakınlaşması" ana temasıyla düzenlenecek olan Dünya Su Forumu'na, 110 kadar ülkeden devlet ve hükümet başkanları ile ilgili bakanlar, çok sayıda parlamenter, 1500'e yakın basın mensubu, yerel yöneticiler, iş, bilim, akademi dünyası ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de dâhil olmak üzere 20 binin üzerinde yerli ve yabancı kişinin katılması bekleniyor.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı