KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Rusya Federasyonu'na Gitti

12.02.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, Rusya Federasyonu'na Gitti


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Devlet Başkanı Dimitri Medvedev'in daveti üzerine, devlet ziyareti için Rusya Federasyonu'na gitti.

Cumhurbaşkanı Gül, hareketinden önce İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Rusya Federasyonu'nun, dostluğuna ve iş birliğine büyük önem verdiğini ve Rusya Federasyonu'nu, bölgede önemli bir aktör ve küresel bir güç olarak gördüğünü belirtti.

Rusya Federasyonu'na İlk Ziyaret

Cumhurbaşkanı olarak Rusya Federasyonu'na ilk ziyaretini gerçekleştireceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, ziyaret kapsamında siyasi, ekonomik, askerî-teknik konular ile enerji ve kültür alanlarındaki ikili ilişkiler başta olmak üzere, yakın coğrafyada meydana gelen güncel gelişmelerin ele alınacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, iş adamlarıyla birlikte gerçekleştirilecek çeşitli temaslarda da, Türkiye-Rusya ilişkilerinde itici güç konumundaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve derinleştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunulacağını aktardı.

Tataristan Cumhuriyeti Programı

Ziyaret kapsamında, 14 Şubat günü Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'a gideceğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, ilk defa bir Türk Cumhurbaşkanının Kazan'a gideceğine dikkat çekerek, Rusya Federasyonu Tataristan Cumhurbaşkanı Mintimer Şaymiyev'le de temaslarda bulunacağını ve Tataristan-Türkiye İş Forumu'nun açılışına katılacağını belirtti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı