KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Türkiye'nin Geleceği için Müşterek Noktalarımızı Öne Çıkarmalıyız"

07.12.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Gül mesajında, toplumsal hayata mana ve değer katan bayram günlerinin sevincinin en iyi şekilde yaşanmasını temenni ederek, "Her bayramda olduğu gibi, bugün de karamsarlıkları bir kenara bırakarak geleceğe güvenle bakan bir millet olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Diğer taraftan da, ülkemizi muasır medeniyetlerin seviyesinin üstüne taşıma konusundaki umudumuzu, inancımızı ve kararlılığımızı tazeliyoruz" dedi.

İçeride ve dışarıda giderek güçlenen Türkiye'nin bugün, dünyadaki güç dengelerini etkileyebilecek bir aktör konumuna ulaşmasının iftihar vesilesi olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, ülkemizin her alandaki standartlarını yükselterek dünyada daha saygın bir devlet ve müreffeh bir toplum durumuna gelmesi için gayret gösterildiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, milletimizin fertlerinin ortak bir şuurla, birlik ve beraberlik içinde ülkesine sahip çıkmasını, Türkiye'nin bu hedefi yakalayacağının bir işareti olarak değerlendirdiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin, farklılıklarını zenginlik kabul eden, barış, sevgi, hoşgörü ve kardeşlik gibi değerlerle yoğrulmuş köklü bir medeniyetin temsilcisi olduğunu ve bu ülkede yaşayan herkesin eşit vatandaşlar olarak, ülkenin sadece geçmişine değil, geleceğine de ortak olduğunu söyledi.

Bayram vesilesiyle, herkesin birbirini sevmesinin ve anlamasının, değerlerine saygı göstermesinin önemini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin geleceği için ön yargılardan kurtularak, toplumumuzu birleştiren unsurların, müşterek noktalarımızın öne çıkarılması gerektiğini aktardı.

"Ekonomik Krizi El Birliği ile Atlatabiliriz"

Dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizi, el birliğiyle hareket ederek, en iyi ve sağlıklı şekilde atlatabileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin bugüne kadar tüm sorunlarını, toplumun gücüyle, birlik ve dayanışma içinde aşabilmiş bir ülke olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Gül mesajında, "Türk milleti emeği, fedakârlığı ve azmiyle onurlu hayatını, ortak değerlerini sonsuza taşıyacak ruh ve zenginliğe sahip bir millettir. Bayramlarda yoğunlukla yaşanan dayanışma, yardımlaşma, paylaşma, birlik ve beraberlik duyguları yüce milletimizin en büyük hasletlerindendir" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, şehitlerin bizlere emaneti olan şehit ailelerinin yalnız olmadıklarının hissettirilmesinin de önemine işaret etti. Bayram süresince artan trafik kazalarına da dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, bayram sevincinin acıya dönüşmemesi için vatandaşları, trafik kurallarına uymaya, daha dikkatli davranmaya ve üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye çağırdı.

Cumhurbaşkanı Gül, mesajının sonunda, "Yurt içindeki ve yurt dışındaki vatandaşlarımızın, Türk ve İslam dünyasının Kurban Bayramını tebrik ediyor, bu güzel bayramın milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk getirmesini Allah'tan temenni ediyorum" dedi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı