KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Çankaya Köşkü'nde Dünya Engelliler Günü

03.12.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Çankaya Köşkü'nde Dünya Engelliler Günü


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hayrünnisa Gül ile birlikte 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle Devlet Bakanı Nimet Çubukçu ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, mutlu ve huzurlu bir toplum yaratmanın en önemli şartının; bütün bireylerin eşit şartlarda, ortak bir amaç etrafında, birbirini anlayarak ve zorlukları birlikte göğüsleyerek ileriye bakabilmelerini sağlamak olduğunu vurguladı.

Mesajında, "Toplumumuzun ayrılmaz parçası olan engellilerimize daha iyi hayat şartları sunabilmek konusunda herkese önemli görevler düşmektedir. Engellilerimizin karşılaştıkları sorunlara sahip çıkmalı, onları anlamalı ve desteklemeli; ama her şeyden önemlisi sevgiyle ve ilgiyle kucaklamalıyız" diyen Cumhurbaşkanı Gül, engelli vatandaşlarımızın da, hayata sımsıkı sarılmalarının, sorunlarını dile getirerek çözümün parçası olmaya çalışmalarının, kararlılıkla daha iyi bir geleceğe kavuşmak için çaba göstermelerinin önemini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Gül, engelleri aşarak büyük başarılara imza atan, engelli sporcuların azim ve çalışkanlıklarının, hayata bağlılıklarının tüm engellilerimiz için yol gösterici olduğuna ilişkin inancını da dile getirdi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı