KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Sri Lanka Cumhurbaşkanı Rajapaksa ile Akşam Yemeği

02.12.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Gül, Sri Lanka Cumhurbaşkanı Mahinda Rajapaksa onuruna Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verdi.

Cumhurbaşkanı Gül yemekte yaptığı konuşmada, iki halk arasında geçmiş yüzyıllarda ticaretle başlayan ve zamanla daha çeşitli münasebetlere vesile oluşturan ilişkilerin son yıllardaki gelişiminde, Cumhurbaşkanı Rajapaksa'nın kişisel rolüne işaret etti. Cumhurbaşkanı Gül, bu tarihî ziyaretin ilişkileri güçlendirmeye yönelik çabalara yeni bir dinamizm katacağını ve iş birliğini daha da geliştirecek yeni yollar açacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, gerçekleştirilen görüşmelerin çerçevesinin ikili ilişkilerin yanı sıra, çok taraflı platformlardaki iş birliğini kapsadığını ve bazı bölgesel ve küresel sorunlar hakkında görüş alışverisinde bulunulduğunu kaydetti. Ayrıca, imzalanan ikili anlaşmaların önemine değindi.

Türkiye'nin Sri Lanka'nın jeopolitik, ticarî ve kültürel önemini yüzyıllar öncesinden fark eden ülkeler arasında bulunduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, 1907 yılında yayınlanan "Yirminci Yüzyıl Seylan İzlenimleri" adlı kitaptan örnekler verdi.

İki ülkenin terör nedeniyle yaşadığı büyük acılara dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin sebebi ne olursa olsun, terörizmin her türlüsüne karşı olduğunu ve hiçbir terörist faaliyetin hiçbir temelde meşrulaştırılamayacağını vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, bu tehditle başa çıkılmasında, ikili ve çok taraflı iş birliğinin öneminin altını çizdi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı