KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, Enerji Zirvesi İçin Bakü`ye Gitti

13.11.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, Enerji Zirvesi İçin Bakü`ye Gitti


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bakü`de düzenlenecek Enerji Zirvesi`ne katılmak üzere, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in davetlisi olarak Azerbaycan`a gitti.

Cumhurbaşkanı Gül, Azerbaycan`a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı`nda yaptığı açıklamada, enerji güvenliği konusunun, bölgemizde yaşanan son gelişmelerin de etkisiyle gündemin üst sıralarındaki yerini ve önemini korumaya devam ettiğini belirtti.

 

 

"Zirve Önemli Bir Fırsat"

Ülkemizin aynı zamanda Doğu-Batı enerji koridoru olarak nitelendirilen güzergâhta kilit bir role sahip olduğunu kaydeden Gül, bu zirveyi, bölge ülkelerine Türkiye'nin enerji politikasının tüm boyutlarının bir kez daha anlatılması ve iş birliği imkânlarının geliştirilmesi açısından önemli bir fırsat olarak gördüğünü söyledi.

"Önemli Olan, Herkesin Kanaatini Serbestçe İfade Edebilmesi"

Cumhurbaşkanı Gül, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını aldı. "AB ilerleme raporunda Hükümetin Güneydoğu politikasından övgüyle söz edilmesi"ne ilişkin görüşü sorulan Cumhurbaşkanı Gül, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Türkiye`de etnik ayrıma bakmadan bütün vatandaşlarımız birbirine eşittir. Vatandaşlarımızın çeşitli sorunları, beklentileri olabilir. Bunlar gayet açık biçimde konuşulup tartışılır. Bu tartışmalar neticesinde doğru olan neyse, inanıyorum ki bunlar uygulanır. Önemli olan Türkiye`de herkesin kanaatini serbestçe ifade edebilmesidir. Açık toplumların gereği ve özelliği budur."

Azerbaycan'da İlk Temaslar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yarın yapılacak 4. Uluslararası Enerji Zirvesi`ne katılmak üzere gittiği Bakü`de, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı`nda bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca, Bakü`deki temasları kapsamında ABD Enerji Bakanı Samuel Bodman`ı Türkiye Büyükelçiliği`nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in konuk devlet ve hükümet başkanları onuruna Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda verdiği akşam yemeğine de katıldı.

İkinci Gün Temasları

Bakü Enerji Zirvesi için Azerbaycan`da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, temaslarının ikinci gününde ilk olarak Litvanya Cumhurbaşkanı Valdas Adamkus ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra Bakü Anadolu Lisesi Ek Binası`nın açılışını yaptı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı