KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Türkiye'de Sorunların Çözülmesi İçin Ortam Var"

03.11.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül: "Türkiye'de Sorunların Çözülmesi İçin Ortam Var"


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İzmir'de Anadolu Ajansı'na Kuzey-Güney Avrupa Forumu'nun 9. toplantısı ve gündeme ilişkin bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül, son günlerde bazı illerde yapılan kanunsuz gösteri ve eylemlerin "hiçbir şekilde tasvip edilemez" olduğunu bildirerek, "Hele hele çocukların, masum insanların bu işe müdahil edilmesi asla affedilmez. Herkesin dikkatli olması gerekir" dedi.

"Sorunlar Var, Ama…"

Cumhurbaşkanı Gül konuya ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün dünyada bir ülkenin bir köşesinde olan şey, her tarafa yansıyor. Bunların çok olumsuzlukları olur, önemli olan şey, çıkmaz sokaklara girmemektir. Herkesin çok büyük sorumluluğu vardır. Bu açıdan kanunsuz eylemler, davranışlar, polisle, askerle, jandarma ile karşı karşıya gelmek, izinsiz gösteriler yapmak kesinlikle tasvip edilemez. Sorunlarımız tabii ki var, bunları konuşarak, kendi aramızda tartışarak çözebiliriz. Bunun ortamı da Türkiye'de var. Herkes sorununu, meseleleri açıkça konuşabiliyor, bunlar parlamentoda, basında tartışılıyor, her türlü görüş ortaya atılıyor. Bütün bunlar varken kanunsuz eylemlere girmek, ne vesile ile olursa olsun, asla tasvip edilmez, çok yanlış yoldur. Devlet de kanun ve nizamları uygulamak zorundadır."

"Farklılıklar, Ayrışma Unsuru Olmamalı"

"Türkiye'nin farklılıklarının, Türkiye'nin zenginliği" olduğunu her zaman belirttiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, "Eğer, bunlar bir ayrışma unsuru haline getirilirse, bu çok tehlikelidir ve bunun karşısında hep beraber dururuz" diye konuştu.

Vatandaşlara çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Gül, "İsterim ki kanunsuz eylemlere teşvik edenlere ve onun içinde olanlara kesinlikle sempatiyle bakmayın. Bunu tasvip etmeyin. Farklı düşüncesi olanlar olabilir, bunlar konuşulabilir, medeni şekilde tartışılabilir, bunun ortamı da Türkiye'de vardır" dedi.

İzmir'in Kuzey-Güney Avrupa Forumu'na Ev Sahipliği Yapması

Cumhurbaşkanı Gül, İzmir'in, Türkiye'nin dışa açılan en önemli pencerelerinden, en önemli sanayi, kültür ve ticaret merkezlerinden biri olduğunu ifade ederek, Kuzey-Güney Avrupa Forumu'nun İzmir'de yapılmasının önemine dikkat çekti.

Türkiye'nin girişimiyle başlayan Kuzey-Güney Avrupa Forumu toplantılarının aslında Balkan toplantıları olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, böyle bir toplantıda İzmir'de üç cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanlar ile Türkiye'nin ve Avrupa'nın önde gelen isimlerini ağırlıyor olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Konuk cumhurbaşkanları ile yaptığı görüşmelerde, hem ikili ilişkileri, hem de bölgenin meselelerini ele alma imkânı bulduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, forumda ekonomik konuların yanı sıra, siyasi gelişmelerin de değerlendirildiğini belirtti.

"Krize Karşı Bünyemizi Sağlamlaştırmanın Tam Vakti"

Forumda konuşmacıların ağırlıklı olarak küresel ekonomik kriz konusuna değindiklerini, kendisinin de konuşmasında "krizin fırsatlar yarattığını, ancak tehlikeli de olabileceğini" ifade ettiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, "Tedbirlerin alınması lazım; bu herkes için geçerli, bizim için de geçerli. Küresel kriz deyince artık herkesi ilgilendiriyor. Artık görülüyor ki, dünya ekonomisi durgunluğa giriyor. Böyle bir dönem söz konusu olunca, ihracat, ticaret, yatırımlar etkilenecek, bunlar sizde mali kriz olmasa bile, sizin de etkileneceğiniz anlamına gelmektedir. Bünyemizi sağlamlaştırmanın tam vaktidir. Eminim ki, üstümüze düşen ne varsa yapılmaktadır, yapılacaktır" diye konuştu.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı