KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Tarım, Önemini Hep Koruyacak"

30.10.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin Kuruluşunun 75. Yılı Kutlama Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin kuruluşundan 10 sene sonra ziraat fakültesinin öncelikli olarak kurulmuş olmasının başta büyük Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin kurucularının konuya verdiği önemi ortaya koyduğunu, bunun aynı zamanda Türkiye'ye gösterilen hedef olduğunu bildirerek, bu alanda günümüze kadar emeği geçenleri şükranla andığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin sadece eğitim vermediğini, Türkiye'nin birçok yerindeki fakültelerin hocalarını da yetiştirdiğini ifade ederek bu bakımdan işlevinin büyük olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, Türk ziraatının gelişmesinde, geleneksel olan ziraatın daha modernleşmesinde ziraat fakültesinin çok büyük bir katkısı olduğunu, bundan sonra da bu katkıya ihtiyaç bulunduğunu kaydetti.

Geçmiş dönemlerde tarım ürünlerinin ihracatının önemli bir yer tuttuğuna ve o günkü ihracat gelirleriyle bugünkü sanayinin temelinin atıldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, günümüzde tarım sektörünün tekrar önem kazanmaya başladığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Gül, "Büyük bir nüfusu ve çok büyük toprak alanı olan ülkemizde; istihdam, ürettiği mallar ve sosyal yapı açısından tarım, önemini her zaman koruyacaktır" dedi.

"Tarım da Sanayi Gibi Rekabete Hazır Olmalı"

Değişen dünya şartlarının tarım sektöründeki korumacılığı dokunulmaz olmaktan çıkarttığını bildiren Cumhurbaşkanı Gül, "Tarım sektörü de aynı sanayi sektörü gibi kendisini rekabete hazırlamak zorundadır" dedi. Cumhurbaşkanı Gül, bunun için yeni politikaların geliştirilmesi, tarım sektöründe köklü dönüşümlerin yapılması ve üniversiteler ile işbirliği içinde olunması gerektiğini bildirerek, bu yöndeki çabaları takdirle karşıladığını aktardı.

Cumhurbaşkanı Gül, gıda güvenliği açısından bakıldığında da, gelecekte çok büyük bir merkez haline gelebilecek olan Türkiye'nin, üretim kapasitesini daha verimli, kaliteli ve rekabet edebilir şekilde artırması gerektiğini vurguladı.

Gıda Güvenliği Kamunun Görevi

Sağlıklı gıda anlamında ele alındığında da, gıda güvenliğinin sağlanması, her ülkenin vatandaşlarının sağlıklı gıdaya kavuşması ve gelecek nesillerin sağlıklı olabilmesi için buna önem verilmesi gerektiğini bildiren Cumhurbaşkanı Gül, bunun kamunun görevi olduğunu vurgulayarak konuyla ilgili kurumlara çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, tarım sektörünün modernleştirilmesi ve bugünkü dünyada rekabet edebilir duruma gelmesi gerektiğinin altını çizerek, bunun hem bu sektörde istihdam edilen vatandaşların gelirlerinin artması, hem istihdamın güçlenmesi, hem de ülkemizin tarım kapasitesinin güçlenmesi açısından öncelikli olduğunu, bu konuda ziraat fakültelerine de önemli görevler düştüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül toplantının ardından ziraat fakültesinin bahçesine bir ağaç dikti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı