KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Ukrayna Cumhurbaşkanı Yuşçenko Türkiye'yi Ziyaret Etti

27.10.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Ukrayna Cumhurbaşkanı Yuşçenko Türkiye'yi Ziyaret Etti


Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün konuğu olarak, çalışma ziyaretinde bulunmak üzere Ankara'ya geldi.

Cumhurbaşkanı Gül, Ukrayna Cumhurbaşkanı Yuşçenko'yu Çankaya Köşkü'nde karşıladı ve her iki cumhurbaşkanı baş başa görüştüler. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanı Yuşçenko onuruna bir çalışma yemeği verdi.

Daha sonra düzenlenen ortak basın toplantısında Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanı Yuşçenko ile ikili bölgesel ve uluslararası konular ile sorunlar üzerinde kapsamlı ve verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini, güncel ve önemli gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını aktardı.

Türkiye ve Ukrayna Vize Muafiyeti Konusunda Çalışıyor

Görüşmelerde ekonomik ve ticari ilişkileri de ele aldıklarını bildiren Cumhurbaşkanı Gül, iş birliğinin daha ileri boyutlara taşınması için her türlü gayretin gösterilmesini kararlaştırdıklarını söyleyerek, bu kapsamda, vize işlemlerinin kolaylaştırılması ve serbest ticaret anlaşması için gerekli çalışmanın yapılması konusunda görüş birliğine vardıklarını ifade etti.

Türkiye'nin, 2003 yılında Ukrayna'yı, ilişkilerin öncelikli olarak geliştirileceği ülke olarak belirlediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, ziyaretin bu bağlamda ilişkilere olumlu katkı yapacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Ukrayna`nın, Kırım Tatarlarının yerleşimi konusunda gösterdiği kolaylık için de teşekkürlerini iletti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Yuşçenko'da yaptığı açıklamada, Türkiye`de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yapılan görüşmelerin olumlu ve sıcak bir havada gerçekleştiğini bildirdi. Türkiye ile ekonomik iş birliği alanında ve vize muafiyeti konusunda çalışmalar başlattıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Yuşçenko, Türkiye ile uzay araştırmaları alanında da iş birliği yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Basın toplantısının sonunda Ukrayna`nın NATO`ya üyeliği konusundaki görüşünün sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye`nin, NATO`nun genişlemesine önem verdiğini ve "açık kapı politikasını" desteklediğini, bu konuda ittifak içinde oluşacak uzlaşmaya da destek vereceğini ifade etti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı