KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin Açılışına Katıldı

22.10.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin Açılışına Katıldı


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Ticaret Üniversitesi`nin 2008–2009 Akademik Yılı açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül törende yaptığı konuşmada, üniversitelere büyük önem verdiğini belirterek, TBMM'nin açılış konuşmasında da üniversitelerden beklentilerini aktardığını ve üniversitelerin daha iyi yapılandırılması konusunda çağrıda bulunduğunu hatırlattı.

 

 

Türkiye nüfusunun büyük bir kısmını gençlerin oluşturduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, genç nüfusun eğitimli, kaliteli ve vasıflı olması gerektiğini, bunun yolunun da üniversitelerden geçtiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül: "Üniversiteler Teknoloji Üreten ve Bunu Hayata Geçiren Kurumlar Olmalı"

Cumhurbaşkanı Gül, üniversitelerin eğitim ve öğretim veren kurumlar olmasının yanı sıra, araştıran, bilim-teknoloji üreten ve bunu hayata geçiren kurumlar olarak ön plana çıkması gerektiğine dikkat çekerek, bu konuda çok daha fazla çalışılmasının önemini vurguladı.

Vakıf üniversitelerinin Türk eğitim hayatına çok büyük katkılarının olmaya başladığını bildiren Cumhurbaşkanı Gül, vakıf üniversitelerinin kendilerini günün şartlarına çok daha kolay uyarladıklarını da belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, 2001 yılında kurulan İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin bugün geldiği noktanın "takdire şayan" olduğunu söyleyerek emeği geçenleri kutladı.

Türkiye'nin, dünyanın 17. büyük ekonomisi ve siyasi değeri olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, böyle büyük bir ülkenin, ekonomisinin sadece ticaret yapan veya başkalarından öğrendiği teknolojiyi üreten bir ülke olmaması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin, bilim-teknoloji üreten, bunun için de araştırma ve geliştirmeye çok önem veren, -dünyada bu konuda önde giden- ülkeler arasına girmesi gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye'nin araştırma-geliştirme için son yıllarda bütçesinden pay ayırmaya başladığını, bütçe dışı birçok fonun da bu çerçevede değerlendirildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, üniversiteleri TÜBİTAK ile bu konuda işbirliği yapmaya davet etti.

Üniversitelerin uluslararası fonlardan da en iyi şekilde yararlanması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, AB'deki fonlardan yeterince yararlanılamadığını, yeteri kadar proje sunulmadığını, fon talebinde bulunulmadığını aktardı.

Cumhurbaşkanı Gül iş adamlarına da seslenerek, iş dünyasının araştırma ve geliştirmeye yeterince önem vermesi gerektiğini söyledi.

Dünyanın karşı karşıya kaldığı ekonomik krize de dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, bu krizle ilgili uluslararası alanda büyük toplantıların yapılmasının önemine dikkat çekerek, bu yönde Türkiye'nin de hazırlıklı olması gerektiğini bildirdi. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin bugünkü krizden 2001 krizinde aldığı tedbirlerle korunduğunu, ayrıca bu konu ile ilgili birçok tedbirin alındığını söyledi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı