KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Kırşehir`i Ziyaret Etti

18.10.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ahilik Haftası kutlama törenlerine katılmak ve açılışlar yapmak üzere Kırşehir'e ziyarette bulundu.

Beraberindeki heyetle birlikte sabah saatlerinde, şehre helikopterle gelen Cumhurbaşkanı Gül, Kırşehir Valisi Lütfullah Bilgin, Belediye Başkanı Halim Çakır, Emniyet Müdürü Osman Öztürk, Garnizon Komutanı Albay Emrullah Çuhadar, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve il milletvekilleri tarafından karşılandı.

 

 

Kırşehir'de ilk olarak, Ahi Evran Türbesi'ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 21. Ahilik Kültürü Haftası Kutlama Töreni'ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, törende yaptığı konuşmada, Ahilik geleneğinin milletimizin çalışma yaşamındaki önemine dikkat çekerek, geçmişteki değerlerin günümüzde de yaşatılması gerektiğini belirtti.

Meslek erbabı ve bir işten iyi anlayan insanların sayısının azaldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, mesleki eğitim konusunda adımlar atılması gerektiğinin altını çizerek, konuyu TBMM'de yaptığı konuşmada da gündeme getirdiğini hatırlattı.

"Türkiye Topraklarında Her Zaman İş Var"

Cumhurbaşkanı Gül, "Herkes adeta mesleksiz. Herkes, ‛Her işten anlarım' diyor, ama bir işten çok iyi anlayan insan sayısı azaldı. Bir yandan herkes iş arıyor, bir yandan büyük şirketler iş bilen insan arıyor. Çok iyi duvarcı, demirci arıyorlar. İşin iyisi, kötüsü olmaz. Bir işi kim iyi yapıyorsa, onun başı daima diktir. O aranan insandır. Ciddi kurslar açmak, eğitimler vermek lazım. Herkesi iş güç sahibi yapmak istiyorsak, önce bir işi iyi yapmasını öğretmemiz gerekir. İşi iyi yapan için bu büyük Türkiye topraklarında, her zaman iş var" diye konuştu.

Küresel ekonomik krize de dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, bugünlerde dayanışma ve sevgiye çok daha fazla ihtiyacımız olduğunu belirterek, Türkiye'de yapılacak işlerin olduğunu ancak gece gündüz çalışarak bu işlerin altından el birliği ile kalkacağımıza inandığını vurguladı.

Daha sonra Valiliğe giderek, Vali Bilgin'den brifing alan Cumhurbaşkanı Gül çıkışta, basın mensuplarının Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçilmesiyle ilgili sorularını da yanıtladı. Cumhurbaşkanı Gül, üyeliğe seçilme sürecinde, başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ve Dışişleri Bakanlığı personeli olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek, üyeliğin büyük bir onur olduğunu yineledi. Dünyayı yöneten icra kuruluna dâhil olan Türkiye'nin dünya barışının sağlanmasına büyük katkı sağlayacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, ülkemizin kendi toplumsal tezlerini en etkili yerde anlatma fırsatını yakaladığını, üyeliğin, ekonomiye, ticarete, ihracata ve diğer yatırımlara sağlayacağı katkıya dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Gül, Kırşehir temasları çerçevesinde Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığını ziyaret etti.

Basına kapalı gerçekleşen Garnizon Komutanlığı ziyaretinin ardından Kırşehir Belediyesine gelişinde Başkan Halim Çakır tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Gül'e vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Başkan Çakır, Cumhurbaşkanı Gül'e şehrin sorunları ve projeleriyle ilgili bilgi sundu.

"İstanbul'daki Üniversite İle Kırşehir'deki Arasında Fark Yok"

Ahi Evran Üniversitesi'nin 2008–2009 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Törenine de katılan Cumhurbaşkanı Gül, yaptığı konuşmada, üniversitelerin bulundukları ilin ve bölgenin gelişiminde üstlendikleri lokomotif rolüne dikkat çekerek, üniversitelerin, iş dünyası ve sanayi ile işbirliğine giderek ortak projeler geliştirmesi, araştırma ve geliştirme faaliyetlerine önem vermesi gerektiğini kaydetti. Türk üniversitelerinin AB'nin araştırma fonlarından ve değişim programlarından yeterince yararlanamadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Gül, öğrencilere seslenerek, "Unutmayın ki biz ülke olarak bazı konularda çok geciktik. Bunları tamamlamamız gerekir, onun için de herkesin çok çok fazla uğraşması gerekir. Çalışmak bizim yaptığımız gibi olmaz, gece gündüz çalışmak lazım" dedi. İstanbul'daki üniversite ile Kırşehir'deki üniversite arasında fark olmadığını belirterek, marifetin iltifata tabii olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, bu heyecanı herkeste gördüğünü kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül'den Hayırseverlere Plaket

Cumhurbaşkanı Gül, Kırşehir ziyareti kapsamında, Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışını da yaptı. Huzurevine gelişte vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, huzurevini yaptıran hayırseverlere teşekkür ederek, emeği geçenlere plaket verdi.

Türk milletinin hayırsever ve hamiyet sever olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasında, korumaya muhtaç çocuklar gibi yaşlılar için de böyle tesislere ihtiyaç bulunduğunu ifade etti.

Daha sonra, Kırşehir Valisi Lütfullah Bilgin, SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış, Kırşehir Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Timur Koca ile birlikte kurdele kesen Cumhurbaşkanı Gül, huzurevinde incelemelerde bulundu ve huzurevi sakinleriyle sohbet etti.

Kırşehir'deki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, aynı gün akşam saatlerinde beraberindeki heyetle birlikte Ankara'ya hareket etti.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı