KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Türkiye BM Güvenlik Konseyi Geçici Üyesi

18.10.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Türkiye BM Güvenlik Konseyi Geçici Üyesi


Türkiye, Batı Avrupa bölgesinden aday olduğu 2009-2010 BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine, birinci turda grubundaki en fazla oyu alarak seçildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ülkemizin 2009-2010 dönemi için BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçilmesinden dolayı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Türkiye'ye verilen desteğin, uluslararası toplumun devletimize gösterdiği güvenin ve milletimize karşı beslediği dostluk ve sevgi duygularının yansıması, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" vecizesiyle ilham kaynağı olduğu Türk dış politikasıyla ülkemizin ve milletimizin barışçı kimliğinin de bir tezahürü olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin, Güvenlik Konseyi geçici üyeliği süresince ve takip eden dönemde de, bölgesinde ve dünyada barış, istikrar ve huzur için sorunların çözümünde rol oynayan bir güç olmaya; medeniyetler, kültürler ve dinler arasında diyalog ve uyum sağlama çabalarına katkıda bulunmaya devam edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, geçici üyeliğin bu yönde süregelen gayretleri daha da etkili hale getireceğine inancını belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, Cumhuriyet diplomasisinin her vatandaşımızın iftihar etmesi gereken bu mühim başarısında, emeği geçen ve bu sürece destek verenlere takdir ve teşekkürlerini de iletti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı