KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Meslek Kuruluşlarına Çankaya Köşkü'nde İftar

17.09.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, meslek kuruluşları temsilcileri ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü`nde verdiği iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, meslek kuruluşlarımızın temsilcilerini iftar yemeği vesilesiyle Çankaya Köşkü`nde misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, diyalog, uzlaşma, ortak akıl, sağduyu gibi kavramların hayata geçirilmesinin ve iletişim kanallarının sürekli açık tutulmasının, sorunların çözümüne katkı sağlayacağını ifade etti.

Meslek kuruluşlarının ve diğer sivil toplum örgütlerinin varlığının, ülkenin gelişmişliğinin ve dinamizminin önemli bir göstergesi olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, bunun aynı zamanda toplumun sorunlarına çağdaş yöntem ve araçlarla sahip çıkma bilincinin de yansıması olduğunu bildirdi.

Meslek kuruluşlarının faaliyetlerini önemsediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, onların gerek meslekî alanda, gerekse ülke sorunları ile ilgili etkin, öncü ve örnek çalışmalar yürüttüğünü, bu çalışmaların kalkınma sürecine hız kazandırırken, uygarlık yarışında da ülkemizin gücüne güç kattığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, "Türkiye nitelikli insan kaynakları, zenginlikleri, yatırım imkânları, çalışanları, müteşebbisleri, üreticileri ve ekonomi alanındaki potansiyeliyle 21. yüzyılın yükselen ülkeleri arasındadır. Türkiye bir yandan büyüyüp gelişirken, diğer yandan da Avrupa Birliği`ne tam üyelik başta olmak üzere temel hedeflerini gerçekleştirme çabası içindedir" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, tüm çabaların amacının ülkemizin güçlenmesi, demokrasiden ekonomiye ve özgürlüklere kadar her alandaki standartların yükselmesi olduğunu vurguladı.

Bölgeler arası gelişmişlik farklılıklarının ortadan kaldırılması için yeni bir hamleye ihtiyacın olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, ziyaret ettiği pek çok şehrin yatırım imkânlarının büyük potansiyele sahip olduğunu belirterek, "Eğitim ve sağlık gibi alanların yanı sıra, üniversitelerimizin de gerek yerleşke gerekse donanım bakımından önemli eksikleri vardır. Aramızda bulunan iş adamlarımızın bu konulardaki duyarlı çabalarını takdirle karşılıyorum. İş adamlarımızın önümüzdeki dönemde de desteklerine devam edeceklerine gönülden inanıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini "Cumhurbaşkanı olarak sizlerin yanında olmaya devam edeceğimi bilmenizi istiyorum" diyerek tamamladı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı