KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Sivas'ı Ziyaret Etti

04.09.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı`na çelenk koyan Cumhurbaşkanı Gül, Cumhuriyet Meydanı`nda gerçekleştirilen Sivas Kongresi`nin 89. yıl dönümü törenlerine katıldı.

 

 

Cumhurbaşkanı Gül burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Sivas`a yaptığı bu ilk ziyaretin, Sivas Kongresi`nin yıl dönümüne rastlamasından duyduğu mutluluğu ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, Sivas Kongresi`nin, Erzurum Kongresi`nden sonra millî mücadeleyi başlatmak isteyen bütün kuvvetlerin bir araya geldiği, siyasi iradenin açıkça ortaya konulduğu, bütün dünyaya vatanın bölünmezliğinin, ülkenin bağımsızlığının ilan edildiği bir toplantı olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, "Bu kongrenin bağrından TBMM doğdu. TBMM`nin bağrından da Türkiye Cumhuriyeti Devleti doğdu. İstiklal Savaşı yapıldı. O açıdan Sivas Kongresi, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra çok büyük işler yapıldığını, çok büyük başarılar elde edildiğini, siyasi reformlar ve ekonomik hamleler gerçekleştirildiğini, ancak yapılacak çok işler de olduğunu bildiren Cumhurbaşkanı Gül, birlik beraberlik içinde çalışarak eksikliklerin giderilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, ülkenin birliği ve bütünlüğü için canını verenleri şükran ve rahmetle andığını belirterek, "Bu ülkenin birliğinin, dirliğinin asla bozulamayacağını bir kez daha bütün dünyaya ilan ediyorum" dedi.

Tören geçişleri sırasında Kangal ilçesi temsilcileri Cumhurbaşkanı Gül`e iki yavru Kangal köpeği hediye etti.

Tarihî kongre binasında, Devlet Tiyatrosu sanatçıları tarafından Sivas Kongresi`nin temsilî olarak canlandırılmasını izleyen Cumhurbaşkanı Gül, Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı`nı ziyaret etti.

Tarihî Kent Meydanı Projesi kapsamında restorasyonu süren Buruciye Medresesi, Şifahiye Medresesi ve Çifte Minareli Medrese`yi gezen Cumhurbaşkanı Gül, Cumhuriyet Üniversitesi`nde bazı açılış törenlerine katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül: "Cumhuriyet Üniversitesi Olgunluk Dönemini Yaşıyor"

Üniversitenin Tıp Fakültesi Acil Servisi, Kardiyoloji ve Kardiyovasküler Cerrahî Merkezi`nin açılış töreninde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Gül, Sivas`taki tarihî eserlerin restore edilerek tekrar insanlığa kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu işlerin hızlı biçimde Cumhurbaşkanlığı himayesinde yapılmasının kararlaştırıldığını belirtti.

Cumhuriyet Üniversitesi`nin olgunluk dönemini yaşayan bir üniversite olduğunu ve Sivas`ın kalkınmasında lokomotif görevi üstlendiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, "Nasıl devletimizin kurulmasında Sivas önemli bir rol aldıysa, nasıl Cumhuriyetimizin temelleri Sivas`ta atıldıysa, Cumhuriyet Üniversitesi`nin de o idealler doğrultusunda Türkiye`nin ilim dünyasına, akademik dünyasına hizmet edeceğinden hiç kuşkum yoktur" dedi.

Yüksek Öğretim Kurulu`nun üniversiteler arası yarışı teşvik etmesi gerektiğinin de altını çizen Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, Sivas`ı ve Cumhuriyet Üniversitesi`ni yakından takip edeceğini ve her türlü katkıyı vereceğini sözlerine ekledi.

Hayırsever iş adamları ile iftar yemeğinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, aynı günün akşamı Ankara'ya döndü.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı