KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Türkiye ile Afrika, Cumhurbaşkanı Gül'ün Ev Sahipliğinde Buluştu

18.08.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Türkiye ile Afrika, Cumhurbaşkanı Gül'ün Ev Sahipliğinde Buluştu


Birinci Türkiye-Afrika İşbirliği Zirvesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün ev sahipliğinde İstanbul`da Yüksek Düzeyli Memurlar Toplantısı ile başladı.

Cumhurbaşkanı Gül, bugün Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir, Arap Ligi Genel Sekreteri Amr Musa ile görüştü ve Tanzanya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Mohammad Shein`i, Gana Dışişleri Bakanı AkwasiOsei-Adjei‎`yi, Kamerun Ekonomi Bakanı Louis Paul Motaze`yi kabul etti. Cumhurbaşkanı Gül`ün misafir devlet adamları ile görüşmeleri sürüyor.

Bu çerçevede dün, Türkiye`ye gelen heyet başkanları ile Çırağan Sarayı`nda ikili görüşmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, Komorlar Birliği Cumhurbaşkanı Ahmed Abdallah Mohamed Sambi, Ekvator Ginesi Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Teodoro Obiang Nguema ve Sierra Leone Cumhurbaşkanı Yardımcısı Samuel Sam-Sumanag ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Gül dün ayrıca, Uganda Başbakanı Apolo Nsibambi, Senegal Ticaret Bakanı Mamadou Diop, Namibya Uluslar Planlama Komisyonu Genel Direktörü Prof. Peter Katjavivi, Sao Tome ve Principe Dışişleri Bakanı Carlos Alberto Pires Ting, Orta Afrika Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Faustin Archange Toudera, Somali Dışişleri Bakanı Ali Ahmed Jama, Gine Bisau Dışişleri Bakanı Maria da Canceicao Nobre Cabral, Nijerya Dışişleri Bakanı Ojo Maduekwe, Benin Dışişleri Bakanı Issifau Kogui N`Douro, Kongo Devlet Bakanı Pierre Moussa, Zimbabve Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Boniface Chidyousiku, Çad Dışişleri Bakanı Moussa Faki Mahamat, Angola Dışişleri Bakanı Jose Pedro de Morais, Gambia Dışişleri Bakanı Omar A. Touray, Libya Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Abd Alsalam Al Triki, Ruanda Başbakanı Bernard Makuza, Togo Cumhuriyeti Başbakanı Komlan Mally ve Zambiya Yerel Hükümet ve İskân Bakanı Sylvia T. Masebo`yu da ayrı ayrı kabul etti.

Birinci Türkiye-Afrika İşbirliği Zirvesi`nin ilk oturumu, Cumhurbaşkanı Gül'ün başkanlığında bugün saat 15.00'te başlayacak. Cumhurbaşkanı Gül, bugün ayrıca konuk heyet başkanları ve üyeleri onuruna resmî akşam yemeği verecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İş Forumu faaliyetleri çerçevesinde 20 Ağustos Çarşamba günü de Türk ve Afrikalı iş çevreleriyle bir çalışma kahvaltısında bir araya gelecek.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı