KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Hepimiz Biriz, Beraberiz, Bir Olacağız, Birlik İçinde Olacağız

16.08.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nevşehir`de gerçekleştirilen 45. Ulusal, 19. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri`ne katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, 16 Ağustos Cumartesi günü İstanbul`dan Nevşehir`in Hacı Bektaş İlçesi`ne geçti. Hacı Bektaş-ı Veli Külliyesi`nin içindeki aşevi ve meydanevini gezen Cumhurbaşkanı Gül, Hacı Bektaş-ı Veli`nin türbesini de ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra Hacı Bektaş-ı Veli`yi anma törenlerine katılan Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasına başlarken Hacıbektaş`ta bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti ve Hacıbektaş`ta insanları bir araya getiren ruhun, anlayışın Hacı Bektaş-ı Veli`nin öğretileri ile onun gösterdiği işaretler olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül konuşmasında, "Hacı Bektaşı Velilerin öğrettiği şudur; hepimiz biriz, beraberiz, bir olacağız, birlik içinde olacağız, sadece kendimizi kucaklamayacağız, herkesi kucaklayacağız. Bu millet tek bir millettir, Alevisiyle Sünnisiyle Türküyle Kürdüyle hepimiz bir milletiz. Hepimiz bir millet olmaya devam edeceğiz ve kimse bizi birbirimizden ayıramayacak. Bunu burada özellikle söylüyorum." dedi.

Problemler ve sıkıntıların görmezlikten gelinemeyeceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, "Ne kadar gerçekçi olursak, ne kadar açık ve dürüst hareket edersek problemlerimizi o kadar rahat çözebiliriz. Bu problemlerimizi çözebilme hünerini, kabiliyetini bu millet daima göstermiştir ve bundan sonra da göstermeye devam edecektir." dedi. Alevilerin "İncinsen de incitme" sözünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, bu sözün herkese yol göstermesi gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu Büyük Önder Atatürk`ün en zor şartlar altında cumhuriyeti kurduğu dönemde, Türkiye`nin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğunun işaretini verdiğini ifade ederek, devletin giderek daha da modernleşeceğini, demokratikleşeceğini, insan hakları standartlarını yükselteceğini söyledi. Ayrıca bütün standartlar bu şekilde yükselirken şikâyetlere de bunların içerisinde çözüm bulunacağına inandığını, Avrupa Birliği ile bütünleşmenin bir anlamda bu süreci kısalttığını bildirdi. Cumhurbaşkanı Gül, törenlerin ardından incelemelerde bulunmak üzere Hacıbektaş`dan Nevşehir`e geçti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı