KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Utançlarından Sahiplenemiyorlar"

30.07.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, İstanbul`da 17 vatandaşımızın hayatını kaybettiği terör saldırısının meydana geldiği Güngören`de incelemelerde bulundu.

Olay yerinde vatandaşların yoğun ilgisi ve alkışlarla karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, acılarını paylaştığı bölge sakinlerine başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Bayan Gül, İstanbul Valisi Muammer Güler ve Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile saldırının meydana geldiği Kanal Caddesi Menderes Çıkmazı`na giderek olay yerinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşların ve esnafın acılarını paylaştı.

Esnafın ve vatandaşların zararlarının karşılanacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, patlamaların olduğu yerde Vali Güler`den bilgi aldı ve terör kurbanlarının fotoğraflarının bulunduğu çelengin önünde "Masum insanları ve çocukları katlettikleri için saldırıyı üstlenemiyorlar" dedi.

Dünya liderlerinin kendisine taziye ve geçmiş olsun mesajları ilettiğini aktaran Cumhurbaşkanı Gül, devlet başkanlarının terörle mücadelede müşterek azim gösterilmesi gerektiğini ifade ettiklerini belirtti.

Daha sonra vatandaşlara hitaben kısa bir taziye konuşması yapan Cumhurbaşkanı Gül özetle şunları söyledi:

"Yaşadığımız acı çok derindir. Buraya gelerek bu acınızı paylaşmak istedim. Bu haince ve alçakça terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah`tan rahmet, yaralılara acil şifa ve ailelerine sonsuz sabır diliyorum. Şimdi şurayı gezen herkes bu terör olayını planlayanlar, yapanlar ve bunlara destek verenlerin ne kadar insanlık dışı bir işle meşgul olduklarını görmektedir. Bu çocukların resimleri gazete sayfalarında basıldıklarında utançlarından olayları sahiplenememektedirler bile. Ama terör dünyanın her yerinde var ve dünya terörle birlikte yaşamaktadır. Bugün herkes, görüş farkı olmadan, çok büyük dayanışma içindedir. Bu açık bir şekilde görülmektedir. Tüm dünya bu hain saldırıyı şiddetle kınamaktadır. Ben bir kez daha Güngören, İstanbul ve tüm Türk halkının acısını paylaşıyorum. Güvenlik güçlerimiz görevinin başındadır ve gece gündüz çalışmaktadır. Onlara güveniyoruz. Bu hain saldırıyı yapanlar mutlaka ortaya çıkarılacaktır. Buna söz veriyorum. Tüm halk ve güvenlik güçleri olarak bilinçli bir dayanışma içinde olacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

Taziye ve Hastane Ziyareti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra terörist saldırıda hayatını kaybeden Abdullah Gürler ile Sabahat ve Mehmet Fikri Kuş çiftinin yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu. Bayan Gül ile birlikte olay yerindeki incelemelerinin ardından Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne geçen Cumhurbaşkanı Gül, saldırıda yaralananları ziyaret ederek "Geçmiş olsun" dileklerini iletti. Hastane önünde bekleyen vatandaşların sevgi gösterisinde bulunduğu Cumhurbaşkanı Gül, gazetecilerin soruları üzerine, yaralıların durumunun iyi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül hastane ziyaretinin ardından İstanbul`dan ayrılarak Ankara`ya döndü.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı