KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Kars`ta

23.07.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül Kars`ta


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi`nin Türkiye ayağının temel atma törenine katılmak için Kars`a gitti.

Cumhurbaşkanı Gül`e, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kars Milletvekilleri Mahmut Esat Güven ve Zeki Karabayır`ın yanı sıra, Dışişleri Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı`ndan yetkililerden oluşan geniş bir heyet eşlik ediyor.

Havaalanında Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden tarafından törenle karşılanmasının ardından valiliğe geçerek brifing alan Cumhurbaşkanı Gül, Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) birincilerinden Mertcan Arslanoğlu`nu başarısından dolayı kutladı ve kendisine bir dizüstü bilgisayar hediye etti.

Garnizon Komutanlığı ve belediyeyi ziyaret ettikten sonra, iş adamı İsmail Aytemiz`in yaptırdığı Spor ve Sergi Sarayı`nın açılışını yapan Cumhurbaşkanı Gül, Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi`nin temel atma törenine katıldı ve Ani Harabeleri`ni gezdi.

Akşam saatlerinde, Kars İş Konseyi toplantısında iş adamlarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Gül, geceyi Kars`ta geçirip yarın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikail Saakaşvili ile birlikte Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi`nin (BTK) Türkiye ayağının temelini atacak.

Konuk ülke devlet başkanlarıyla ikili görüşmelerde de bulunacak olan Cumhurbaşkanı Gül, konukları onuruna öğle yemeği verecek ve aynı gün Harp Akademileri Mezuniyet Töreni`ne katılmak üzere İstanbul`a gidecek.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı