KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Büyükelçileri Kabul Etti

18.07.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül Büyükelçileri Kabul Etti


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Birinci Büyükelçiler Konferansı için bir araya gelen büyükelçilere Çankaya Köşkü`nde hitap etti ve bir öğle yemeği verdi.

Yemekten önce bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, günümüzün belirsizliklerle dolu siyasi, ekonomik, kültürel ve çevresel koşullarının ülkemiz açısından kapsamlı bir analizinin yapılmasına fırsat veren Büyükelçiler Konferansı`nın bu dönemde gerçekleştirilmiş olmasını çok faydalı bulduğunu ifade etti. Gül, konferansın sonuçlarının, Türk dış politikasının uzun vadeli stratejilerinin ve önceliklerinin tespitinde sadece Dışişleri Bakanlığı`na değil, bakanlığın eşgüdüm içinde çalışmakta olduğu, devletimizin bütün diğer kurumlarına ve toplumumuza katkı sağlayacağına olan inancını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, bugün Türk diplomasisinin, bölgemizde ve dünyadaki barış, uyum ve işbirliği girişim ve faaliyetlerinde öncü veya ortak olarak seçkin bir rol oynamakta olduğunu herkesin takdir ettiğine dikkat çekti.

AB`nin temel değerlerinin demokrasiye, hukukun üstünlüğünün sağlanmasına, insan haklarının korunmasına, sosyal hakların tanınmasına, serbest piyasa ekonomisinin işlemesine ve kültürel çeşitliliğe saygıya dayandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, bu değerlerin, Cumhuriyetimizin felsefesi, Anayasamızın ilkeleri ve halkımızın beklentileri ile uyum içinde bulunduğuna işaret etti.

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının sonunda, Türkiye`nin çağdaşlaşma projesinin daha da ileriye götürülmesinin, diplomasimizin ve diğer devlet kurumlarının önceliklerinden biri olması gerektiğini vurguladı.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı