KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

KKTC Heyeti Çankaya Köşkü`nde

11.07.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
KKTC Heyeti Çankaya Köşkü`nde


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, KKTC`nin Ankara Büyükelçisi Tamer Gazioğlu ve beraberinde Kıbrıs Barış Harekâtı gazilerinin de bulunduğu heyeti kabul etti.

Çankaya Köşkü`nde gerçekleşen kabulde Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye`nin ve Kıbrıs Türklerinin kalıcı ve kapsamlı bir çözümü arzu ettiğini, çözüm gerçekleşse de gerçekleşmese de Türkiye`nin sonuna kadar Kıbrıs Türklerinin yanında olacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye`nin Kıbrıs Barış Harekâtı`nı, tarihî, ahdî hak ve insani gerekçelere dayanarak gerçekleştirdiğini kaydederek, Barış Harekâtı ile Kıbrıs Türk halkının yıllardır çektiği acılara son verildiğini, bu acıların bir daha asla tekrar etmeyeceğini ve bunu bütün dünyanın bilmesi gerektiğini söyledi. Adadaki gerçekleri dikkate almadan çözümün mümkün olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, herkesin adil bir biçimde hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Kıbrıs Türklerinin sözlerini tuttuğunu, onlara söz verenlerin de aynı şekilde davranması gerektiğini hatırlatarak, Gazioğlu ve beraberindekilere, Kıbrıs Türk Barış Harekâtı`nın 34. yıl dönümü dolayısıyla yaptıkları ziyaret için teşekkür etti ve Kıbrıs Türklerinin millî bayramını kutladı.

Kabul sırasında bir konuşma yapan KKTC`nin Ankara Büyükelçisi Tamer Gazioğlu da, geçmişte ve bugün Kıbrıs`a maddi ve manevi destek veren anavatan Türkiye`ye teşekkür ederek, Kıbrıs`ta Barış Harekâtı öncesi durum ile Barış Harekâtı ve sonrasında yaşanan süreci anlattı ve Kıbrıs`ta adil bir çözümün şart olduğunu söyledi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı