KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Kaynaklarımızı, Refahın Dengeli Dağılımı İçin Kullanmalıyız"

25.06.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül: "Kaynaklarımızı, Refahın Dengeli Dağılımı İçin Kullanmalıyız"


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Uluslararası Ekonomi Birliği`nin Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Saray`nda düzenlediği, 15. Dünya Ekonomi Kongresi`ne katıldı.

Kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, 2000`li yılların başlangıcından itibaren küresel ekonominin büyüme ivmesi yakaladığını, Türkiye ekonomisinin de buna paralel olarak 2002 yılının ilk çeyreğinden itibaren kesintisiz büyüdüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, bu büyüme süreci ile Türkiye`nin, dünyanın 17`nci, Avrupa`nın 6`ncı büyük ekonomisi haline geldiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, bir çelişki gibi gözükmesine rağmen Türkiye ekonomisinin bu dönemde hem büyüdüğünü hem de enflasyonun düşmesini sağladığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül konuşmasında, "Türkiye siyasî, makroekonomik istikrar sağlanmasıyla ve uygun yatırım ortamının oluşturulmasıyla birlikte yabancı yatırımcılar açısından bir cazibe merkezi haline gelmiştir" dedi.

Öğle saatlerinde, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü`nün 16. yaşına basması nedeniyle örgütün Daimî Sekreteryası`nı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, akşam da Türkiye-Almanya karşılaşmasını izlemek üzere İstanbul`dan, İsviçre`nin Basel kentine gitti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı