KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül`den İş Dünyasına: "Yatırımlara Devam Edin"

30.05.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül`den İş Dünyasına: "Yatırımlara Devam Edin"


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği`nin 63. Genel Kurulu kapsamında düzenlenen Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Töreni, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün katılımıyla gerçekleşti.

Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, özel sektörün başarısını ve yeni hedeflere ulaşmasını Türkiye`nin başarısı olarak nitelendirirken, dünyada da ülkelerin devlet yatırımlarıyla değil özel sektör yatırımlarıyla geliştiğini kaydetti.

Dünyada yaşanan büyük ekonomik bunalımlara dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye`nin sükûn, istikrar ve dayanışmayı artırması gerektiğini belirterek, bu tür kritik durumlarda ortak hareket etmenin önemini vurguladı.

Türkiye`nin kendi dinamikleri ile sorunlarını aşacağını vurgulayan Gül, hukukun üstünlüğü, demokrasinin ilkeleri çerçevesinde bütün sorunların çözüleceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Gül, iş adamlarına şöyle seslendi: "İş adamları olarak çekinmeyin. Türkiye`nin geleceği açıktır. Tereddüde düşmeyin. Yatırımlarınıza devam edin. Fırsatları değerlendirin, içeride ve dışarıda büyük ortaklıklar kurun. Dışarıdan sermaye gelmesine yardımcı olun. Türkiye`nin kendi tasarruflarıyla çok büyük kalkınma hamlesi yapması mümkün değil. Tasarruf yapan başka ülkelerin tasarruflarını da Türkiye`ye getirip yatırıma çevirmenin yolunu bulmalıyız. Geleceğe emin şekilde yürüyün; Türkiye`nin geleceği aydınlık."

Yapılan konuşmaların ardından TOBB`da genel kurul delegeliği yapmış olan üyelere plaket ve hizmet şeref belgeleri Cumhurbaşkanı Gül tarafından verildi. Törende, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Cumhurbaşkanı Gül`e 19 Ocak 2003 tarihinde katıldığı Ekonomi Zirvesi`nde konuşma yaparken çekilmiş bir fotoğrafını hediye etti.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı