KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Türkçe Ödülleri Çankaya Köşkü`nde Verildi

26.05.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Türkçe Ödülleri Çankaya Köşkü`nde Verildi


Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ve Türk Dil Kurumu (TDK) işbirliğiyle düzenlenen "Doğru ve Güzel Türkçe Kullanımı 2007 Yılı Ödülleri" Çankaya Köşkü`nde sahiplerini buldu.

Ödül töreninde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Gül, Türkçenin dünyada 250?300 milyonluk bir insan topluluğunca konuşulduğuna ve doğru Türkçeye öncelikle Türkiye`nin önem vermesi gerektiğine değindi.

Türkçenin en güçlü dönemini yaşadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, yazar Orhan Pamuk?un Nobel ödülü kazandığını hatırlatarak, "Aslında ödül Türkçeye verildi" ifadesini kullandı. Sanatın her dalındaki başarıların açık bir şekilde Türkçenin gücünü ortaya koyduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, dilin canlı olduğuna ve gelişeceğine de dikkat çekti.

Türkçenin geleceğinin çok daha güçlü olacağı inancını belirten Cumhurbaşkanı Gül, son yıllarda Türkçeden yabancı dillere yapılan çevirilerin sayısının arttığına işaret ederek, "Dilimizi korumak, olgunlaştırmak ve geliştirmek hepimizin elindedir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra ödül sahiplerine plaketlerini verdi ve bir resepsiyon düzenlendi.

Radyo ve televizyon yayınlarında Türkçenin kurallarına uygun ve özenli kullanılmasını teşvik amacıyla RTÜK tarafından ihdas edilen, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Doğru ve Güzel Türkçe Kullanımı Ödülleri 2007 yılından bu yana veriliyor.

Ödül Alan Kurum ve Programlar

Ulusal ve uydudan yayın yapan televizyon, radyolar ile programlar: Annem (Kanal D), Deryalı Günler (Show TV), Edebiyat Mekan (TRT 2), Kanal 7`de Sabah (Kanal 7), Ve İnsan (NTV), Türkiye`nin Hatıra Defteri (CNN TÜRK-UTV), Mucize Nameler (Kral TV), Erkan Tan ile Başkent`ten (TV 8), Tarçın ve Arkadaşları (Yumurcak TV-UTV), İyi Haber (Dünya Radyo), Ana Haber Bülteni (Best FM), Sporun Renkleri (TRT Ankara RD), Basın Turu (Kral FM), Sevgi Pınarı (Radyo 7).

Bölgesel, yerel televizyon ve radyolar ile programlar: Haftaya Bakış (Kon TV- Konya), Gündem Ankara (Kanal A?Ankara), Sevdanın Adı Karşıyaka (Ege TV-İzmir), Toplum Destekli Polis (Kanal Malatya-Malatya), Oyun Bahçesi (TRT GAP Radyosu-Diyarbakır), Haber Bülteni (RD Hacettepe-ANKARA), Gökkuşağı (RD Başkent-ADANA), Metronom (Kolej FM- KAYSERİ), Başaran Yıldız (RD Dumlupınar-KÜTAHYA), Özlem Rıhtımı (ERT FM-ELAZIĞ), Türkü Harmanı (RD Metropol-Mersin).

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı