KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül`den Bodrum`a Çevre Ziyareti

24.05.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül`den Bodrum`a Çevre Ziyareti


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 24 Mayıs 2008 Cumartesi günü Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı`nın (WWF) yıllık kongresine katılmak üzere Bodrum`daydı.

Cumhurbaşkanı Gül, kongrede yaptığı konuşmada küresel iklim değişikliğinin etkilerinin dünyanın her köşesinde derinden hissedildiğini, çevre ile ilgili konularda hiçbir ülkenin "kendi bölgemde yaşıyorum" deme hakkı olmadığını, konunun tüm ülkeleri aynı derecede ilgilendirdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye`nin BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi`nin taraflarından biri olarak, ekonomik ve sosyal kalkınmasına zarar vermeyecek şekilde sorumluluklarını üstlenmeye hazırlandığını ve Cumhurbaşkanlığı görevini sürdürdüğü 9 ay boyunca WWF`nin de dâhil olduğu- çevre alanında çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlarıyla temasta bulunmaya gayret ettiğini kaydetti.

100`den fazla ülkede, altı milyonu aşkın destekçisi bulunan doğa koruma kuruluşu WWF`nin yıllık kongreleri, uluslararası doğa koruma önceliklerini ve yaklaşımlarını belirlemek üzere her yıl farklı bir ülkede düzenleniyor.

Bodrum`da başlayan ve ana teması "Küresel İklim Değişikliği" olan kongreye WWF-Türkiye Doğal Hayatı Koruma Vakfı ev sahipliği yapıyor. 24-27 Mayıs tarihlerini kapsayan kongreyi uluslararası ölçekte lider ve önde gelen kişilerden oluşan bir katılımcı kitlesi izliyor.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı