KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Türkiye ve Avusturya Cumhurbaşkanları Kayseri`de

21.05.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Türkiye ve Avusturya Cumhurbaşkanları Kayseri`de


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, temaslarda bulunmak üzere Kayseri`ye gittiler.

Her iki cumhurbaşkanı ilk olarak Şehir Müzesi, Kültepe-Kanış/Karum kazı bölgesini gezdi ve çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Bu sırada Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer`e Kültepe`de çıkarılan çivi yazılı kil tabletlerin orijinaline uygun olarak yaptırılan plaketler hediye edildi.

Hunat Külliyesi`nde cami ve eski medrese olan Kapalı Çarşı`yı ziyaret eden cumhurbaşkanlarına çevredeki esnaf ve vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.

Kapalı Çarşı`dan Hilton Oteline geçen Cumhurbaşkanı Gül ve Fischer, Türkiye-Avusturya İş Forumu`na katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, İş Forumu`nda yaptığı konuşmada Avusturya ile Türkiye arasında yüzlerce yıllık ilişkiyi kapsayan ortak bir tarih olduğunu belirterek, bu niteliğe uygun bir işbirliği seviyesine ulaşılması gerektiğini vurguladı.

Avrupa Birliği`ne katılım sürecinin, ülkemizin stratejik hedefi olduğunu ve Türkiye`nin bütün kurumlarıyla bu hedef doğrultusunda kararlılıkla çalışmaya devam ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, müzakere sürecinin objektif kriterler çerçevesinde sürdürülmesini beklediklerini vurguladı.

Bu etkinliklerin ardından Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer Kapadokya`ya geçerken, Cumhurbaşkanı Gül ise Ankara`ya döndü.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı