KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer Türkiye`de

20.05.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer Türkiye`de


Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün konuğu olarak Türkiye`ye geldi.

Cumhurbaşkanı Gül, Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer`i Çankaya Köşkü`nde resmî törenle karşıladı. İki ülke milli marşlarının dinlenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Gül ve Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer baş başa görüştü ve heyetler arası görüşmeler yapıldı.

Çankaya Köşkü`nde gerçekleştirilen ortak basın toplantısında Cumhurbaşkanı Gül, Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ile görüşmelerinde, müzakere sürecini başarıyla bitirmiş bir Türkiye`nin görünümünün bugünkünden çok daha farklı olacağını herkesin tahmin etmesi gerektiğini, böyle bir Türkiye`nin Avrupa`daki mevcut pastayı daha çok büyüteceğini konuştuklarını söyledi. Müzakere süreci içinde Türkiye`nin üzerine düşenleri en iyi şekilde yapacağını ve reformların Türkiye`de güçlü bir şekilde devam edeceğini söylediğini aktaran Cumhurbaşkanı Gül, yatırımlar için Türkiye`nin çok iyi imkân sunduğunu da ekledi.

Görüşmelerde, enerji konusunu geniş şekilde ele aldıklarını, özellikle de Nabucco projesini konuştuklarını belirten Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye`nin Avrupa enerji güvenliği açısından da büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer de, ortak basın toplantısında AB üyeliği çerçevesinde diğer üye ülkeler için geçerli olanın, Türkiye açısından da geçerli olduğunu ve oy birliğiyle müzakerelerin başlatılması kararı alındığını hatırlatarak, Avusturya`nın bu konuya adil, yapıcı, açık sözlü ve açık fikirli olarak yaklaştığını vurguladı.

Terörizmle mücadele konusunu da görüşmede ele aldıklarını belirten Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer, bu konuya iki ana başlıkta yaklaştıklarını, terörizmin kabul edilemez olduğunu ve onunla güçlü bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer onuruna bugün bir akşam yemeği verecek, yarın da konuk cumhurbaşkanı ile birlikte Kayseri`de çeşitli etkinliklere katılacak.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı