KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül: "Türkiye-Suriye İlişkileri Çok Daha İleride Olmalı"

16.05.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül: "Türkiye-Suriye İlişkileri Çok Daha İleride Olmalı"

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esed’in davetlisi olarak resmî bir ziyaret için bulunduğu Şam’da temaslarını sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Gül, Suriye ziyaretinin ikinci gününde, Cumhurbaşkanı Esed ile birlikte Şam’da İş Forumu toplantısı’na katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, burada yaptığı konuşmada, Suriye-Türkiye ilişkilerinde son yıllarda büyük mesafe katedildiğini belirterek, “Bu kadar birbirine yakın iki ülkenin ilişkilerinin çok daha ileride olması gerekir. Sınırsız bir iş birliği gerçekleştirebiliriz. Bunun için siyasi irademiz var” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye ile Suriye ilişkilerinin komşu ülkelere örnek olması gerektiğine işaret ederek, iki ülke iş adamlarını karşılıklı ticaret ve yatırıma davet etti.

Suriye Devlet Başkanı Esed, Forum’da yaptığı konuşmada, Türkiye ile Suriye’nin stratejik iki ortak olduğunun altını çizerek, her iki ülkenin coğrafi konumları sayesinde hem Avrupa hem de Asya ile güçlü ilişkiler kurmalarının mümkün olduğunu dile getirdi ve Türk iş adamlarına sadece Şam’da değil, Suriye genelinde yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra programı kapsamında Suriye Halk Meclisi Başkanı Mohmoud al-Abrash ile bir araya geldi ve Suriye Başbakanı Naji Otri’yi kabul etti. Cumhurbaşkanı Gül, görüşmelerinin ardından Meçhul Asker Anıtı’nı ziyaret etti ve anıta çelenk koydu.

Cumhurbaşkanı Gül, Meçhul Asker Anıtı’na gerçekleştirdiği ziyaretin ardından kentin tarihî ve kültürel yerlerini gezdi. Türk Hava Şehitliği, Emevi Camii ve Süleymaniye Külliyesi’ni gezen Cumhurbaşkanı Gül, Hamidiye Çarşı’nda da kısa bir yürüyüş yaptı.

 

Cumhurbaşkanı Gül Halep’te

Cumhurbaşkanı Gül, Şam’daki temaslarını tamamlayarak, ziyaretinin ikinci ayağı olan Halep’e geçti. 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı