KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Makedonya`ya Gitti

01.05.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül Makedonya`ya Gitti


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Makedonya Cumhurbaşkanı Branko Crvenkovski`nin davetlisi olarak, 1 Mayıs 2008 Perşembe günü Ohri`ye gitti.

Ohri`de düzenlenecek 15. Orta Avrupa Ülkeleri Cumhurbaşkanları Zirvesi`ne "özel konuk" olarak katılacak olan Cumhurbaşkanı Gül, 3-4 Mayıs 2008 tarihlerinde de Üsküp`e geçerek, ziyaretin resmi bölümünü gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Gül, Makedonya`ya hareketinden önce Esenboğa Havaalanı`nda yaptığı açıklamada, Türkiye`nin Makedonya`yı anayasal adıyla tanıyan ülkelerin başında geldiğini, aynı zamanda NATO`nun "Açık Kapı Politikası" çerçevesinde Makedonya`nın Avrupa-Atlantik yapılarıyla bütünleşmesini bugüne kadar olduğu gibi, gelecekte de desteklemeye devam edeceğini söyledi. Makedonya ziyaretinin ilk gününde, nüfusunun yüzde 20`sini Türklerin oluşturduğu Resne kentindeki Resneli Niyazi Konağı`nı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, burada, Osmanlı İmparatorluğu döneminde Resne Garnizon Komutanı olarak görev yapan, İttihat ve Terakki Cemiyeti`nin kurucularından Resneli Niyazi Bey`in çalışma ofisi olarak kullandığı konakta incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, 200 kadar Türk öğrencisi bulunan Mitebogoevski İlköğretim Okulu`ndan öğrencilerin seslendirdiği Atatürk`ün Gençliğe Hitabesi`ni dinledi ve Türk soydaşlarla bir süre sohbet etti.

Daha sonra Manastır`a geçen Cumhurbaşkanı Gül, müze olarak kullanılan Ulu Önder Atatürk`ün askerî eğitim gördüğü Manastır Askeri İdadisi`ni ve özel bir televizyon kanalında yayınlanan "Elveda Rumeli" dizisinin setini ziyaret etti.

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı