KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Trafikte Dikkat, 10 Bin Hayat

29.04.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült


Trafik kazalarında can kayıpları, yaralanma ve maddi zararın azaltılması amacıyla bazı kamu ve özel sektör kuruluşlarınca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün himayesinde "Trafikte Dikkat, 10 Bin Hayat" kampanyası başlatıldı.

Kampanya ile her yıl trafik kazalarında 10 bin kişinin hayatını kaybettiği ve 200 bin kişinin yaralandığı ülkemizde kayıpların önüne geçilmesi hedefleniyor. Trafik kazalarının yol açtığı maddi zarar ise 15 milyar YTL`yi buluyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, törende yaptığı konuşmada trafik kazalarında her yıl 10 bin insanını kaybeden Türkiye?de herkesin bilinçlenmesi gerektiği için bu kampanyayı himaye ettiğini söyledi.

Avrupa`da bir yılda meydana gelen trafik kazalarında ölenlerin yüzde 22?sinin Türkiye`den olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Gül, kampanyaya tüm kesimlerin destek vermesi gerektiğini, özellikle basın yayın organlarına halkı bilinçlendirmek konusunda büyük görev düştüğünü kaydetti.

Herkesin trafik kurallarına uyması gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, "Amaç 3 yılda ölüm oranını üçte bire indirmek. Umarım bu daha da ileriye gider ve en gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ölümleri, kayıpları en aza indiririz" dedi.

Gül, konuşmaların ardından "Trafikte Dikkat, 10 Bin Hayat" platformunu oluşturan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç ile Petrol Sanayi Derneği, Toyotasa, Volvo Otomobil, Renault-Mais, Bridgestone, Doğuş Otomotiv ve Temsa yöneticilerine birer plaket vererek toplu fotoğraf çektirdi.

Proje kapsamında 2008 yılı içerisinde www.trafiktedikkat10binhayat.com internet sitesi üzerinden toplanacak öneriler değerlendirilerek hem ödüllendirilecek, hem de ilgili kurum ve kuruluşlara tavsiye niteliğinde gönderilip takip edilecek.

Toplantıda, Gazeteci Tayfun Talipoğlu`nun hazırladığı kaza sonrası gerçek görüntüler ve sakat kalan kazazedelerle yapılan röportajlardan oluşan bir filmin yanı sıra Cumhurbaşkanı Gül?ün kampanyaya destek için bizzat seslendirdiği tanıtım filmi de gösterildi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı