KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Türk Halkı AB Konusunda Mesafe Alıyor"

10.04.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
"Türk Halkı AB Konusunda Mesafe Alıyor"


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 10 Nisan Perşembe günü İstanbul`da düzenlenen Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi toplantısına katılarak bir konuşma yaptı.

"Türk halkı, anayasanın devleti, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olarak niteleyen temel ilkeleri konusunda mutabakat içindedir" diyen Cumhurbaşkanı Gül, bu konuda hiç şüphe bulunmadığını ifade etti. AB ülkeleri başta olmak üzere bütün demokratik ülkelerde olduğu gibi, Türkiye`de de bazı siyasî ve hukuki tartışmaların yaşandığına dikkat çeken Gül, demokrasilerin ancak bu tür tartışmaların ortak akılla sonuçlandırılmasıyla güçlenebildiğini kaydetti.

Katılım müzakereleri devam ettiği halde, Avrupa´da ve Türkiye`de AB ile ilgili bazı iletişim, algılama ve anlayış sorunları ile karşılıklı yanlış anlamaların bulunduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, bütün tartışmalara rağmen Türkiye ve Türk halkının AB`nin değer ve standartlarını benimseme, içselleştirme ve hayata geçirme yönünde sessiz ama devamlı biçimde mesafe aldığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi`nin ve diğer sivil toplum örgütlerinin çalışmalarının en iyi şekilde sürmesini arzu ettiğini belirtti.Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`e, Türkiye-AB KİK Eşbaşkanı Şemsi Bayraktar tarafından bir plaket verildi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı