KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül, İKÖ Zirvesi`nde Konuştu

15.03.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül, İKÖ Zirvesi`nde Konuştu

Türkiye`yi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün temsil ettiği 11. İslam Konferansı Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi Senegal`in başkenti Dakar`da yapıldı. Cumhurbaşkanı Gül, Zirve`nin ilk gününde Türkiye`nin BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliği ve İzmir`in Expo- 2015 adaylığı için destek istedi.

İKÖ Zirvesi`nin ilk gününde, öğleden sonraki oturumu yöneten Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İSEDAK (İslam Konferansı Örgütü Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi) Başkanı sıfatıyla bir konuşma yaptı. Gül, İSEDAK`ın İKÖ`nün yüksek düzeyli ve etkin çalışan bir işbirliği platformu olduğunu ifade ederek, bu çerçevede birçok projenin hayata geçirildiğini ve bundan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Gül, üye ülkelerdeki sermaye birikiminin, üretim ve ticareti, dolayısıyla refahı destekleyecek şekilde değerlendirilmesi gerektiğini bildirerek, dünya nüfusunun yüzde 22`sini oluşturan 57 İslâm ülkesinin, dünya hâsılasının sadece yüzde 6,1`ini ürettiğine dikkat çekti.

Bir İKÖ üyesi olan Türkiye`nin Avrupa Birliği ile tam üyelik müzakerelerine başlamış olmasının da son beş yıl içinde meydana gelen çok önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, bunun hem İslâm dünyasında, hem de Avrupa`da sevinç ve umut yarattığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Gül konuşmasında ayrıca, Türkiye`nin 2009-2010 yıllarında BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine adaylığı ile İzmir`in EXPO-2015 Evrensel Sergisi adaylığı için İKÖ üyesi tüm dost ve kardeş ülkelerin desteğini beklediklerini sözlerine ekledi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı